Wiatangi Treaty Grounds

Den 6 januari var en spännande dag som började med bus och slutade med kultur. Vi hade hyrt en vattenskoter under förmiddagen och ingen av oss kunde väl drömma om att vi skulle susa runt dryga 40km ut bland öar i Bay of islands ända ut till havet där vi fick köra både genom och in i grottor. Men vädret var fantastiskt 28 grader näst intill vindstilla. Att köra vattenskoter måste jag nog erkänna är minst lika kul som MC 😎

Efter denna omtumlande förmiddag som var klart det roligaste vi gjort här nere vilade vi en stund för att sedan gå på museet vid Wiatangi Treaty Grounds platsen där alla Maui hövdingar skrev avtalet och Nya Zeeland blev det land vi känner idag. Intressant och höra historien från en maui men mellan raderna förstår man att det fortsatt finns massor med konflikter runt detta ämne.

På kvällen blev det en god fiskmiddag med ostron, musslor, sushi kanongott. På vägen hem blev det lite cirkus som man hade i en park och vad händer då, av alla dom 100+ som sitter i gräset vem springer man fram och rycker upp på scen, jo Gollum2. Man skall tydligen styra upp allt här nere 🙂

Ett svar på ”Wiatangi Treaty Grounds”

Kommentarer är stängda.