Wiapua Forest och Tane Mahuta

Den 8 januari började med att vi tittade på soluppgången vid Rarawa beach för att sedan åka till Waipoua forest och titta på Tane Mahuta ”skogens herre på maui”. Det är Nya Zeelands största kauri träd, ca 2000 år gammalt. Vilken upplevelse undrar om inte detta träd givit inspiration till Avatar för det var känslan när man närmade sig denna bjässe. Guiden som var där berättade att Tane Mahuta i själva verket var ett undomligt träd jämfört med dom enorma träd som fällts under 1800 talet. På vägen dit stannde vi vid Opononi en liten håla som har en rar historia om en vild delfin som lekte med badande barn på 50 talet, tyvärr lyckades anonyma dynamit fiskare spränga den till döds 🙁

Carina var sugen på att titta på kiwi fåglar så vi stannade på Kauri Coast top 10 holiday park där man kunde delta i nattvandring efter kiwi fåglar. Carina tittade in i bilen vid 23 tiden och berättade att hon fått sett kiwifåglar under vandringen 🙂 Undertecknad fick tyvärr ställa in i sista stund och ägnade kvällen åt tarmskjölning istället eftersom jag tydligen intagit något som magen inte tyckte passade in.