Auckland vårt slutmål

För att inte behöva stressa hade vi förbokat 2 nätter på en caravanpark i Auckland så nära stadskärnan som möjligt. Men på vägen dit stannade vi på museet The Kauri museum vilket var intressant, museet handlade om allt runt Kauri trädet. Lite vemodigt med alla fina träd som är borta 😐 Min fundering om hur man fick timmret ned från regnskogen i branta partier fick sitt svar på museet. Dom byggde fördämningar som när vattnet blev tillräckligt högt lät rasera kontrollerat och sedan brakade stockarna ned i regnskogen och efter det stängde man fördämningen igen och började om.

Väl framme i Auckland och etablerade på campingen inte oväntat lite trångt tog bussen ner i city och hamnen samt gick ut och åt middag. Nästa dag blev det en färja ut till Waiheke Island där vi badade och gick runt lite.

2 svar på ”Auckland vårt slutmål”

  1. Ser ut som att ni haft en fantastisk resa, hoppas att resan hem går bra. 🙂

    1. Tack, det har vi verkligen . Kul att du kommenterar vår blog😁. Ha det gott!

Kommentarer är stängda.