Whangarei

Vi åkte relativt tidigt från Broken Hills eftersom målet var att stå på lite extra och passera Auckland utan stopp då vi skall avsluta semestern där. På vägen mötte vi fler bilar än vad vi gjort hitintills, rader av ringlande köer söderut eftersom många troligen skall hem och jobba efter julhelgen. Fascinerande att börja åka mot Auckland som är en riktig storstad, det börjar med tilltagande kraftledningar sedan växer vägen från två filer till ibland fyra. Mitt i Auckland passerar vi bron som påminner om den i Sydney. Hederligt gammalt Brittiskt jätte mekano.

Väl framme i Whangarei tar vi cycklarna ned till hamnen som är en populär hamn för långseglare. Vi hittade tom en svensk båt från Stockholm S/Y Ultimo som är ute på långsegling. I hamnen åt vi en lite udda Asiatisk middag, samt cyklade upp till campern igen. Dagen efter tittade vi på vattenfallet i Whangarei Falls och satte fart mot Paihia som var dagens mål.