Cathedral Cove

Den tredje januari skulle vi åka till Hahei för att paddla kajak. Tanken var ju att runda Coromandel halvön på förmiddagen samt äta luch i Hahei innan vi skulle möta kajakfirman på stranden. Vår GPS i bilen är lite lustig och ville inte riktigt vara med för den ville ta den kortaste vägen hela tiden utan det blev att köra efter Google Maps istället. I en kurva fick jag order att svänga höger av kartläsaren och innan vare sig jag eller Carina visste ordet av befann vi oss på en grusväg utan återvändo upp bland bergen. Denna väg visade sig vara en grusad genväg som var 35 km lång, jobbig att köra men vi kom fram till lunch och åt en jättegod sallad sen blev det paddling.

Lite samma tema som när vi paddlade i Abul Tasman men denna gång var det dyningar som skulle övervinnas. En intresant start där instruktören Andy som knuffade ut oss en en vändande brännning och vi ombads ge järnet så kajaken klöv nästa våg. När vi skulle in till stranden vinkades vi in och möttes en och en mellan varje bränning. Det var fullt med folk vid Cathedral Cove vilket var väntat väl framme fixade Andy kaffe och på vägen tillbaka testade vi att hålla ihop kanoterna och sätta segel som gick sådär.

Det blev en lång dag med tanke på körningen på fm och den usla grusvägen men dessvärre var den inte slut då alla ställen i närheten vr fulla samt det var svårt att hitta en naturkamping. Efter lite letande hitta vi naturreservat Broken Hills där vi stannade för natten. Morgonen dårpå gick vi upp tidigt och tog en promenad i naturreservatet sen satte vi fart mot Whitianga.

%d bloggare gillar detta: