Tongariro Alpine Crossing

Innan vi lämnade Wanganui gick vi in på I site ”visitor centre” som är en fantastisk tjänst som finns här nere. En slags statlig resebyrå som hjälper turister med allt. Vi ville vandra i Tongariro och behövde hjälp med bokningen, den vänliga tjejen som var från Holland och gift med en kiwi lämnade en del förslag där vi till slut fastnade för två nätter med upphämtning som skulle ske 05:30 nästa morgon. Vandringen Tongariro Alpine Crossing startar på en sida av vulkanen och slutar på en annan så man behöver transport båda vägarna och då är det lättast att ta in på en camp. När detta var klart frågade hon om jag var komfortabel med körningen, för om jag var det föreslog hon en lite mer krävande ”scenic” route till Tongariro national park vägen kallas Whanganui river road och att vi tog den ångrade vi inte. Förklaringen på frågan om körningen infann sig ganska snabbt då vägen är väldigt smal samt krokig med endast ett körfält på många ställen. Men oj vad vackert det var.

På morgonen idag blev vi hämtade och tyvärr var inte väderutsikterna dom bästa vulkanen låg i låga moln och skulle nog göra det hela dagen. Hur som helst vi knatade på och ibland var det inte mycket sikt, lite spooky att gå i blåst på en vulkankam med så begränsad sikt. Väl hemma igen hade vi gått närmare 2 mil totalt 31500 steg men vi är nöjda med dagen.

Trodde jag ja, efter 2 timmars vila vaknade duracellkaninen jag reser med igen och fick för sig att vi skulle ut och cyckla. Målet var Gollums pool han med samma frisyr som jag från Sagan om ringen mycket är ju inspelat här på NZ. Så den nyligen framplockade nedkylda ölen åkte raskt in i kylen igen för här skulle cyklas men det blev ju bra det med 🙂

%d bloggare gillar detta: