Nyår och Nyårsdagen i Nya Zeeland

Jag har ofrivilligt blivit begåvad med att fylla år på nyårsafton, och Carina dagen före julafton. Så Leif och Carina hade hittat på en jättefin present till oss båda nämligen att gå på farmshow med fårklippning. Och show var det, i ett av momenten ingick en budgivning där publiken agerade köpare och utan att förstå varför stod jag plötsligt på scenen och hade köpt ett får. Jag har haft en liknade upplevelse tidigare där jag råkade hosta på årsmötet i båtklubben och den attacken slutade med att jag var ordförande i 2 år 😉 Men höjdpunkten här var att se fårhundar agera samt själva klippningen. Efter showen gick vi och hälsade på djuren för att sedan åka ned till Eat Street i Rotorua och käka lunch. Bamse hamburgare med lokalbryggd öl.
Till Nyårskvällen hade Carina och Leif varit hos lokala slaktaren och köpt entrecote som serverades grillad med klyftpotatis och färska citroner från trädgården mums.

På nyårsdagen var vi alla bjudna på grillfest hos värdparet Lynn och Julian Hughes som äger fastigheten Carina och Leif hyr av. Dom bjöd på en fantastisk middag gjord på egna produkter. Lammklotletter, egen korv, färskpotatis, rödbetssallad. Vilken generositet och vad roligt att få höra om deras historia där Lynn har släktband från Sverige och Julian Scotland. Dom har ju haft en stor gård med massor av biffdjur men sålt allt ihop och istället skaffat detta fantastiska ställe, men har lite djurhållning kvar i form av hästar och biffdjur. När kvällen var slut var vi överlyckliga över hur trevligt det varit samt vad gott det smakat. Äta nyupptagen färskpotatis i januari det är något att minnas det 🙂

%d bloggare gillar detta: